-Nem. MACARON. Tudod az a francia édesség.
-Pff...fogalmam sincs róla, hogy mi az...
Valószínűleg milliószor lejátszódott már ez a párbeszéd az elmúlt napokban, főleg, hogy tegnap volt a hivatalos magyarországi Macaron nap, ahol mi is részt vettünk, habár csak nézőként. Az esemény zseniális volt, a macaronok isteniek voltak, a tömeg leírhatatlan.
Na de mi is az a macaron?
A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes sütemény. A két korongot általában vajas krémmel vagy lekvárral ragasztják össze. - legalább is a Wikipédia szerint...Ennél azonban sokkal több van benne. A lelkes cukrászok szeretete, a különleges ízek harmóniája és egy csipetnyi francia életérzés mind mind fellelhető az apró, habcsókra emlékeztető édesség belsejében.
Íme néhány mobilos, amatőr fotóm a rendezvényről:
Nálunk pedig így néznek ki a macaronok:
(köhmmm...enyhe célzás, hogy Nálunk is megrendelhetitek az esküvőtökre ezeket a nyalánkságokat.) :)